Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Φελέκης

Γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου στις 9 Μαΐου 1934. Γονείς του ήταν ο Παναγιώτης και η Παρασκευή. Έχει ακόμη άλλα πέντε (5) αδέλφια. Τις εγκύκλιες σπουδές του τις πήρε στο Πυθαγόρειο και στο Βαθύ Σάμου. Το 1958 έλαβε το απολυτήριο του εξαταξίου γυμνασίου και αμέσως μετά από το 1959 έως το 1961 φοίτησε στη Ριζάρειο εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.

Το 1961 νυμφεύτηκε τη Δέσποινα Βαλλή του Νικολάου και της Ουρανίας από το βαθύ Σάμου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Παρασκευή, την Ουρανία και τον Παναγιώτη.

Στις 23 Ιουνίου του 1962 χειροτονήθηκε Διάκονος και την επόμενη ημέρα Πρεσβύτερος από το Μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Ειρηναίο.

Την 1 Ιουλίου 1962 τοποθετήθηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Συλλήψεως του τιμίου Προδρόμου Ιωάννου Αμπέλου Σάμου, του οποίου ναού είναι και κτίτωρ. Εκεί υπηρέτησε μέχρι το 1968. Από το 1968 έως το 1972 υπηρέτησε στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου Σάμου. Από το 1972 έως το 1985 υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κεραμικού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από το 1973 μέχρι το 1977 φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1985 έως σήμερα υπηρετεί «ευκάρπως και αγλαώς» στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης, όπου είναι προϊστάμενος και κτίτωρ.

Το 1967 χειροθετήθηκε Οικονόμος από τον τότε Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Παντελεήμονα Χρυσοφάκη. Το 1977 έγινε πνευματικός εξομολόγος με εντολή του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης και τώρα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Στις 5-12-1990 χειροθετήθηκε σταυροφόρος από τον τότε Μητροπολίτη Αττικής κυρό Δωρόθεο.

Από το 1973 μέχρι το 1978 παρακολούθησε σεμινάρια ποιμαντικής ψυχολογίας στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» από τον π. Φιλόθεο Φάρο. Ταυτόχρονα με την υπηρεσία του στο Ναό υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός στα εκπαιδευτήρια «Αναξαγόρας», διδάσκοντας αρχαία ελληνικά, νέα ελληνικά και θρησκευτικά.

Στα 59 χρόνια αυτής της ιερατικής πορείας του έχει αναπτύξει πλούσια ποιμαντική δράση, πλούσια εξομολογητική πορεία, κυρηκτική καθώς και συγγραφική δράση με πολλά άρθρα και δεκάδες ποιήματα. Πνευματικός του πατέρας υπήρξε ο μακαριστός Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κυρός Ιωάννης.

π. Ευστράτιος Φελέκης
π. Ευστράτιος Φελέκης
π. Ευστράτιος Φελέκης

Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας

Ο π. Ευστράτιος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1983 στην Πεύκη, όπου και τελείωσε δημοτικό και γυμνάσιο. Σήμερα είναι πτυχιούχος θεολόγος του τμήματος κοινωνικής θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παράρτημα του οποίου λειτουργεί στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Χειροτονήθηκε διάκονος την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο.

Ο π. Ευστράτιος είναι πολύ αγαπητός στους ενορίτες και εξυπηρετεί τους πάντες με ευγένεια και προθυμία.

Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια στη θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί μια χρυσή ελπίδα στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας για το μέλλον.

π. Ευστράτιος Δελατόλας
π. Ευστράτιος Δελατόλας

Πρεσβύτερος Στυλιανός Ποθητός

Γεννήθηκε στις Η.Π.Α. στις 16 Ιανουαρίου 1980.

Γονείς του είναι ο Ιωάννης και η Θέμις.

Τιο 1985 η οικογένεια του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πεύκη όπου ζει έως σήμερα.

Το 1997 έλαβε απολυτήριο Λυκείου από το 2ο Γενικό Λύκειο Πεύκης.

Είναι απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στην ειδικότητα «Εικονολήπτης» και του Ε.Π.Α.Σ. Αμαρουσίου στην ειδικότητα «Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων».

Τώρα είναι φοιτητής στο τμήμα «Κοινωνικής Θεολογίας» του Ε.Κ.Π.Α.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2014 νυμφεύθηκε τη Σοφία Σαγανά του Σαράντη και της Γεωργίας. Ο γάμος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 χειροτονήθηκε Διάκονος στον ναό μας από τον οικείο Μητροπολίτη και στις 19 Ιουνίου 2016 Πρεσβύτερος, όπου και τοποθετήθηκε εφημέριος στον ναό.

π. Στυλιανός Ποθητός
π. Στυλιανός Ποθητός